Pilates

Pilates is een body- en mindtraining die de nadruk legt op de diep gelegen spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding.

Opbouwen na een blessure

Pilates helpt uitstekend om je lichaam weer in vorm te krijgen na bijvoorbeeld een blessure, lange tijd niet gesport te hebben of een bevalling.

Versterk je core

Door de Pilatesmethode train je de diep gelegen spieren van onder andere je buik en rug. Je verstevigt je buikspieren en zorgt voor een sterke rug en dat helpt om je houding te verbeteren.

Rek de spieren

Pilates zorgt ook voor evenwicht en flexibiliteit. Door de vele stretch oefeningen merk je dat je spieren langer worden en dat bevordert je flexibiliteit. Tijdens een workout wordt ook altijd aan de balans gewerkt waardoor je meer in evenwicht blijft.

Maak jezelf sterker

Doordat je de diepere spieren traint merk je dat je ook sterker wordt. Je ziet er misschien uit als een frêle ballerina, maar na een paar weken kan je met gemak een planksessie van 5 minuten volhouden.

Ook voor mannen

Eén van de grootste misvattingen over Pilates, is dat het enkel voor vrouwen is. Heel veel mannen doen aan Pilates om hun prestaties in andere, meer explosieve sporten te verbeteren.

Door je lichaam met Pilates te versterken, ben je beter bestand tegen kwetsuren en pijnlijke gewrichten. Als man kan je zo meer kracht in je prestatie steken.Een doorwinterde loper zal bijvoorbeeld merken dat hij na een maand Pilates plots nog sneller en langer kan sprinten, enkel en alleen omdat zijn benen meer kracht hebben.

Opbouw van een training

Ook een Pilates training start met een warming-up om de spieren warm en soepel te maken voor de inspanning die geleverd gaat worden. Na de warming-up worden er altijd oefeningen staand gedaan om zo de balans te trainen en gebruik te maken van de zwaartekracht.

Dan volgen verschillende oefeningen op de mat, al dan niet met attributen. Tijdens een training zullen altijd de buik- en rugspieren aan bod komen afgewisseld met spier verstevigende oefeningen voor de armen, benen, billen, schouders, borst en nek. Regelmatig worden er ook rekoefeningen om de spieren tussen de oefeningen door te ontspannen of te stretchen.

Tijdens de cooling-down doen we heel relaxt nog wat rek en strekoefeningen zodat de spieren die we tijdens de les hebben aangespannen weer ontspannen raken.

Dit alles doen we op rustige muziek zodat je vanuit ontspanning heel gefocust de oefeningen kan uitvoeren. Als je de oefeningen met aandacht doet en zeer geconcentreerd werk merk je dat je met je mind je body kan uitdagen om nog een beetje meer te geven.

Sterkere spieren in combinatie met een lenig en extreem rekbaar lichaam, dat willen we toch allemaal?

Reviews

Aanrader !

mei 13, 2024

Goede, fijne en professionele Pilates-lessen door Noëlle. Met uitleg en aanwijzingen voor de groep en individueel. Prettige en leuke sfeer!

Ella

Top lessen

november 7, 2023

Doe dit nu drie jaar bij Noëlle en heb er goed baadt bij na mijn rug/been blessure…… ook tijdens de Corona wist ze ons te motiveren via online les of buiten… toppertje

Yvonne Middelhoven

Ze maakt het verschil 👍

november 7, 2023

Noelle, is een fijn en warm mens. Ze geeft een vorm van pilates de elke les weer bijzonder maakt. Ze corrigeert waar nodig en heeft snel door waar je knelpunt(en) zitten. Ik ga met veel plezier naar haar lessen. Goed voor body en mind. Na de les is mijn hoofd leeg en lichaam ontspannen. Ik zeg doen!! Het is een cadeau voor jezelf. 💗

Astrid Goijaerts

Soepel in de spieren

oktober 27, 2022

Noëlle geeft erg fijn les. Ik ga elke keer met heel veel plezier naar pilates toe. Voel me een heel ander mens als de les er weer op zit.

Ik zou de lessen iedereen aanraden want het is een topper.

Jeannet van de Braak

Houd je soepel

oktober 27, 2022

Doe dit al enige tijd, heb er echt baat bij. Houd je soepel ,lenig en sterker. Noelle volgt allerlei cursussen erbij. Daar hebben wij ook profijt van.

Hanneke


Vraag vrijblijvend advies of plan een proefles